De meeste ouders die bij mij in de praktijk komen en uit elkaar gaan weten dat zij een ouderschapsplan dienen op te (laten) stellen voor hun minderjarige kinderen. Maar wat moet er eigenlijk in het ouderschapsplan staan?
In principe is het ouderschapsplan vormvrij. Wel is het zo dat er een aantal punten voor dienen te komen in het ouderschapsplan. Hierbij moet je denken aan de volgende punten:
- Hoe hebben jullie de kinderen betrokken bij het opstellen van het ouderschapsplan?;
- Hoe wordt de zorg en opvoeding tussen jullie als ouders verdeeld en hoe is de omgang met de kinderen geregeld?
- Hoe regelen jullie als ouders de informatieverschaffing over en weer?
- Hoe nemen jullie samen beslissingen over belangrijke onderwerpen, bijvoorbeeld de schoolkeuze?
- Hoe zijn de financiële afspraken omtrent de kinderen geregeld?
Naast deze min of meer verplichte onderwerpen kunnen jullie natuurlijk nog andere afspraken maken die jullie beiden belangrijk vinden voor jullie kinderen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld iets afspreken over het contact met jullie wederzijdse familie. Of afspraken over het effect voor de kinderen als één van jullie beiden een nieuwe partner krijgt.
Hulp nodig bij het opstellen van het ouderschapsplan? Neem gerust even contact op, ik help jullie graag!
Neem contact op.
Hebben jullie vragen over scheiden, over hoe mediation jullie verder kan helpen of de kosten? Neem dan contact met mij op, ik help jullie hier graag mee verder.
Liever een intake gesprek?
Hebben jullie meer behoefte aan een kosteloos intake gesprek? Vraag deze dan zo snel mogelijk aan en dan kijken we samen of mediation jullie kan helpen met jullie scheiding.